Αθλητισμός

Το 1935 με την υπʼάριθμο 3/59 απόφαση του πρωτοδικείου Άρτας ιδρύθηκε ο Εθνικός Φιλιππιάδας, με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ», και με την υπ΄αριθμο 129/81 απόφαση η επωνυμία έγινε «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ». Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ηπείρου!Πρώτος πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ υπήρξε ο εκπαιδευτικός-δάσκαλος Νικόλαος Κούτιμος.

Το 1980 ιδρύεται ο Αθλητικός Γυµναστικός Όµιλος Φιλιππιάδας (Α.Γ.Ο.Φ) που απαρτίζεται από τα τµήµατα τένις ,στίβου, µπάσκετ ,βόλεϊ και άρσης βαρών .

ΤΕΝΙΣ; Το τµήµα του τένις ,το οποίο οφείλει την ανάπτυξη του στον Παναγιώτη Παπαχρήστο, γνώρισε πάµπολλες επιτυχίες όπως για παράδειγµα την καταξίωση να βρίσκεται στην Α΄ Εθνική .Το τένις Φιλιππιάδας βρίσκεται πλέον στην Β΄ Εθνική και διαθέτει ένα από τα οργανωµένα σωµατεία στην Ελλάδα µε έµπειρους δασκάλους και µαθητές γεµάτους θέληση και προσδοκίες για περαιτέρω εξέλιξη. Λαµπρό παράδειγµα αποτελεί η περίπτωση του Ορέστη Πανούλα, ο οποίος διακρίθηκε τόσο σε Πανελλήνιο, όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο .Το τµήµα έχει να προσφέρει ακόµα πολλές επιτυχίες όπως και κάνει άλλωστε µε τα εφηβικά τµήµατά του .

ΣΤΙΒΟΣ Το τµήµα του στίβου συνιστά επίσης ένα από τα αστέρια του Α.Γ.Ο.Φ. κυρίως όµως στα χρόνια της µεγάλης άνθισης του που αποτελεί η δεκαετία του 1980.Σηµαντικές διακρίσεις κατέκτησαν πολλοί αθλητές του σωµατείου .Ο Γεώργιος Ντούπης αποτελεί µια από τις επιτυχίες του οµίλου, καθώς αγωνιζόµενος στα 400m στίβου διέπρεψε σε διάφορες διοργανώσεις µε εξέχουσα του Ολυµπιακούς Αγώνες .Ο Σωτήρης Τέφας επίσης ξεχώρισε αγωνιζόµενος στα 60m και 100m στίβου σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες, πραγµατοποιώντας µάλιστα και Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 60m το οποίο καταρρίφτηκε µετά από πολλά χρόνια .