Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Η φωτογραφική οµάδα Φιλιππιάδας «ΚΑ.∆ΡΩ.» είναι µια οµάδα ανθρώπων µε παράλληλη ενασχόληση µε την τέχνη, η οποία στις αρχές του 2011 έγινε σωµατείο µε έδρα τη Φιλιππιάδα. Όπως περιγράφεται στο καταστατικό και όπως προκύπτει από την µέχρι τώρα δράση της οµάδας, στόχος είναι η διάχυση της γνώσης που συνδέεται όχι µόνο µε τη φωτογραφία, αλλά και µε κάθε καλλιτεχνικό δρώµενο που εµπεριέχει την εικόνα.

Συλλογος γυναικων.Ιδρύθηκε το 2002 από τις γυναίκες της πόλης µας αρχικά τα µέλη του ήταν 200, τώρα είναι πολύ λιγότερα. Είναι ένας ενεργός σύλλογος µε διάφορες δραστηριότητες. ∆ιοργανώνει οµιλίες πάνω σε θέµατα κοινωνικού προβληµατισµού αλλά και σε θέµατα υγείας, εκδροµές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και µουσεία. Κάθε χρόνο διοργανώνει το καρναβάλι γυναικών Φιλιππιάδας.

Ο Σύλλογος περί βιβλίου δηµιουργήθηκε το 2005 από µια οµάδα ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο. Είναι ένας σύλλογος που αρχικά ξεκίνησε µε θέµα το βιβλίο, (γι’ αυτό άλλωστε και ο τίτλος του), αλλά στην πορεία ασχολήθηκε µε πολλά θέµατα, αφού και το βιβλίο δεν ασχολείται µε ένα θέµα, αλλά µε τα πάντα.

Η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος, ιδρύθηκε το 2001 από τον πρωτοπρεσβύτερο και εφηµέριο της Ενορίας, π. Ελευθέριο Χαραλαµπίδη, ο οποίος και τη διεύθυνε µέχρι και το 2007. Σηµερινός διευθυντής είναι ο Νεκτάριος Θάνος. Η Χορωδία αριθµεί γύρω στα πενήντα µέλη.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Ιδρύθηκε το 1979.Στόχοι του Συνδέσμου είναι η προαγωγή των συμφερόντων του Συρράκου, η συνεργασία και η αλληλεγγύη των Συρρακιωτών, η προβολή με κάθε μέσω του χωριού, η διάσωση και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων των Συρρακιωτών με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών, εκπολιτιστικών εκδηλώσεων, η δημιουργία χορευτικού ομίλου για την διατήρηση των παραδοσιακών χορών και ενδυμασιών, η συνεργασία και η σύσφιξη των σχέσεων με τους άλλους συνδέσμους Συρρακιωτών.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ << Ο ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ>> Ιδρύθηκε το 1987